Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 19

„Žalgirio“ naujoko asmenybė priminė „Ryto“ legionierių, žaidimo stilius – Eurolygos žvaigždę

Kauno „Žalgiryje“ dėl traumų atsivėrusią spragą užpildyti atvykęs Demetre „Meechas“ Riversas su Lietuvos čempionais sudarė dviejų mėnesių sutartį, bet su šiuo amerikiečiu praėjusį sezoną Turkijoje žaidę du lietuviai tiki, jog didžiulį karjeros šuolį atlikęs puolėjas gali užsikabinti ir už Eurolygos.

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjų registracijos pabaigos išvakarėse Kauno „Žalgiris“ ištraukė kozirį, kurio nesitikėjo nei žurnalistai, nei sirgaliai.

Andrea Trinchieri kariauną papildė tos pačios agentūros „BeoBasket“ klientas 28-erių metų 203 cm ūgio Demetre Riversas, šį sezoną rungtyniavęs Skafačio „Givova“ ekipoje Italijoje.

Nuo koledžo laikų „Meechu“ vadinamo D.Riverso karjeros šuolis – įspūdingas. Dar prieš penkerius metus jis rungtyniavo bendroje Estijos-Latvijos lygoje, tuomet du sezonus praleido Vengrijoje, po pusmetį Čekijoje ir Grakijoje, o praėjusį sezoną su dviem lietuviais Martynu Sajumi ir Sauliu Kulviečiu atstovavo Turkijos klubui Stambulo „Buyukcekmece“.

„Ši naujiena mane tikrai nustebino, – portalui 15min sakė S.Kulvietis. – Kaip supratau, „Žalgiryje“ yra traumų, tad sprendimas buvo pridengti trečią poziciją. Meechas manęs apie tai nieko neklausė, bet kai tave kviečia „Žalgiris“, sukti galvos apie tai ir rinktis kažkokią informaciją tikrai nereikia.“

„Labai džiugu dėl Demetre, – 15min sakė M.Sajus. – Tai – labai geras žmogus, kuris anksčiau yra rungtyniavęs tokiose neįspūdingose lygose Estijoje, Vengrijoje ar Čekijoje. Jis sugebėjo per pakankamai trumpą laiką pakilti iki Eurolygos klubo. Aplodismentai jam. Manau, kad D.Riverso istorija galėtų būti pavyzdžiu kitiems.“

zalgiris.lt nuotr./Demetre`as Riversas
zalgiris.lt nuotr./Demetre`as Riversas

Puikiai D.Riversą pažįstantys 15min kalbinti lietuviai dalijosi mintimis apie „Žalgirio“ naujoko žaidimo profilį, privalumus ir silpnybes, kiekvieno trenerio svajojamą asmenybę, panašumą į Willą Clyburną bei galimybes likti Kaune ilgesniam laikui.

„Mes palaikome kontaktą. Aš jį pasveikinau su šiuo ėjimu, sakiau, kad jam tikrai patiks „Žalgiryje“ ir Kaune. Meechas sakė, jog socialiniuose tinkluose sulaukė daugybės „Žalgirio“ sirgalių žinučių ir nekantrauja išvysti pilną „Žalgirio“ areną. Jei jam reikės kokios informacijos, tikrai galėsiu suteikti“, – šyptelėjęs sakė iš Kauno kilęs S.Kulvietis.

„Jis yra žaidęs Estijoje, tad puikiai žino, ko tikėtis iš kitos Baltijos šalies, – sakė Ispanijos klube Lugo „Breogan“ su kitu lietuviu Matu Jogėla rungtyniaujantis M.Sajus. – Demetre su manimi nesusisiekė, nes stipraus ryšio po sezono Turkijoje nepalaikėme. Parašiau jam pasveikinimo žinutę ir tiek. Susirašėme su Sauliumi Kulviečiu, pasidžiaugėme Meecho ir „Žalgirio“ sprendimu. Dabar žymiai įdomiau bus stebėti „Žalgirį“, kai buvęs komandos draugas ten persikėlė.“

VIDEO: Demetre Rivers | Highlights

Kodėl šie du lietuviai Kauno ekipos naujoką vadina „Meechu“?

„Turbūt amerikiečiai taip trumpina vardą Demetre. Badalonoje turėjau komandos draugą Demitrius Congerą, kurį irgi vadinome Meechu“, – samprotavo šį sezoną Vroclavo „Slask“ garbę ginantis S.Kulvietis.

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ sezono vertinimas, sudėties dėlionė ir kosminė „vilkų“ sutartis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius