Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lėktuvo keleivę papiktino šalia sėdėjusios moters elgesys: už tai nusprendė atkeršyti

Istorijų apie tai, kad žmonės lėktuve nesilaiko etiketo, girdime nuolatos. Šį kartą vienai keleivei pasipiktinimą sukėlė tai, jog šalia sėdėjusi moteris viso skrydžio metu, persisvėrusi per ją, nuleidinėjo lango uždangą. Keleivė tikina – kadangi prie lango sėdėjo būtent ji, tik ji ir turi teisę uždangą valdyti. Dėl to kitai moteriai keliautoja nusprendė atsikeršyti.
Lėktuvo salonas
Lėktuvo salonas / 123RF.com nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Daily Mail“, nemalonia situacija savo tikrojo vardo neatskleidusi moteris pasidalijo socialiniame tinkle „Reddit“. Ji pasakojo, kad skrydžio metu sėdėjo šalia lango, o jai trukdžiusiai keleivei priklausė vidurinė sėdynė.

Nepaisant to, pastaroji visiškai neatsiklaususi ėmė valdyti lango uždangą. Toks elgesys pirmąją keleivę gerokai papiktino.

„Skridau vietoje prie lango, nes man patinka žiūrėti pro langą. Šalia sėdinti moteris kelis kartus persisvėrė per mane, kad nuleistų lango uždangą. Ji niekada manęs to neatsiklausė, tiesiog siekė ranka priešais mane, kad uždangą nuleistų. Aš tuoj pat ją pakeldavau, tačiau po kelių minučių ji ir vėl persisverdavo per mane, kad ją nuleistų“, – tvirtino keliautoja.

„Buvo vidurdienis, skrydis buvo vidinis ir trumpas, nebuvo jokios priežasties sėdėti tamsoje vidury dienos. Nėra absoliučiai jokio pateisinimo, kodėl ji kelis kartus pažeidė mano asmeninę erdvę manęs neatsiklaususi, į mane neatsižvelgusi ir nesielgdama su manimi kaip su žmogumi“, – aiškino ji.

123RF.com nuotr./Lėktuvas
123RF.com nuotr./Lėktuvas

Tikėdamasi, kad vidurinėje sėdynėje sėdinti moteris nustos lįsti prie lango, keleivė įjungė skaitymui skirtą lempelę, nukreipė ją jos kryptimi ir pradėjo skaityti.

„Padėjau rankas taip, kad mano laikrodis šviesą atspindėtų tiesiai jai į akis. Taip skaičiau kokią valandą, visą laiką judinau ranką, kad šviesa kristų jai į akis ir ją blaškytų bei erzintų“, – sakė „Reddit“ vartotoja.

Kai lėktuvas nusileido, ji savo bendrakeleivei labai aiškiai išdėstė, kad jos elgesys skrydžio metu – savavališkas lango uždangos nuleidinėjimas – jai labai nepatiko.

„Kai nusileidome ir ji nusiėmė ausines, atsisukau į ją ir pasakiau: „Jei norite valdyti langą, kitą kartą skrisdama nusipirkite vietą prie lango. Arba bent jau elkitės su manimi kaip su žmogumi ir atsiklauskite, prieš pažeisdama mano asmeninę erdvę. Tai, ką darėte, buvo neįtikėtinai nemandagu“, – teigė istorijos herojė.

Pasak jos, šalia sėdėjusi moteris, išgirdusi tokius žodžius, labai įsižeidė. Visgi ties tuo savotiškas keleivės kerštas neužsibaigė.

„Ji ėjo labai lėtai. Aš, pripratusi vaikščioti mieste, nesunkiai atsidūriau priešais ją, ir tada, kai jau buvome ant važiuojamojo tako, iškart atsistojau prieš ją. Tą patį padariau ir ant eskalatoriaus. Vidurinį pirštą jai rodžiau visą kelią iki savo automobilio“, – tikino „Reddit“ vartotoja.

123RF.com nuotr./Oro uoste keleiviai laukia savo bagažo
123RF.com nuotr./Oro uoste keleiviai laukia savo bagažo

Komentarų skiltyje po moters įrašu žmonės aktyviai reiškė pritarimą istorijos herojės pozicijai ir negailėjo kritikos jos bendrakeleivei.

„Aš su tavimi. Mano nuomone, [lango] uždangą valdo tas, kas turi sėdynę prie lango“, – sakė vienas vartotojas.

„Sutinku su tavimi. Labai nesunku paklausti, ar nebūtų galima uždangą visiškai ar iš dalies nuleisti. To daryti (nuleisti uždangos) jokiu būdu neprivaloma, bet paprastas klausimas parodo mandagumą“, – teigė kitas komentatorius.

„Tikrai, nebent saulė žmogų visiškai akintų. Tokiu atveju reikėtų tiesiog mandagiai paprašyti. Daugelio žmonių įsivaizdavimas apie turimas teises šiomis dienomis yra šokiruojantis“, – pridūrė trečias.

Tai ne pirmas kartas, kai tarp keleivių kyla įnirtingos diskusijos dėl to, ką pridera ir ko nepridera daryti skrendant lėktuvu.

Vos prieš kelias savaites viena keliautoja sukėlė pasipiktinimą po to, kai pademonstravo pavojingą kelionių triuką – saugos diržą prisisegė per kulkšnis, mat taip skrydžio metu sėdėti „patogiau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius