Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sveikatingumo treneris Alanas Dzeranovas: „Ir aš kartais pakeliu balsą“

Tinklalaidės „Vyrai neKalba“, kurią inicijuoja paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“, svečiai – buvęs profesionalus krepšininkas, TV laidų vedėjas, sveikos gyvensenos ir sporto treneris Alanas Dzeranovas, auginantis tris vaikus – Atėnę, Aurėją ir Asparą, bei Nerijus Jasas, teisininkas, aklųjų stalo teniso žaidėjas, projekte „Lietuvos garbė“ išrinktas Metų optimistu, auginantis sūnų Adrijų.
Tinklalaidės „Vyrai neKalba“ svečiai Alanas Dzeranovas ir Nerijus Jasas
Tinklalaidės „Vyrai neKalba“ svečiai Alanas Dzeranovas ir Nerijus Jasas / „Mamų unijos“ nuotr.

Apie judėjimo naudą Alanas turbūt galėtų kalbėti nesustodamas. „Judesys yra pats geriausias momentinį efektą duodantis veiksmas, kuris skatina daryti daug dalykų: siekti, dirbti, būti efektyviam, rūpintis, turėti energijos, nesirgti. Tai vienas iš gyvenimo kokybės kreivės kilimo elementų. Kaip tu jautiesi po sporto? Laimingesnis, fiziškai ir emociškai stipresnis, geresnės nuotaikos, su šypsena veide, problemos lengviau įveikiamos. Tavo gyvenimas tiesiog tampa smagesnis ir energingesnis“, – šypsosi sporto treneris.

Alanas pabrėžia, kad jo prisijaukinti įpročiai neatima tiek daug laiko dienoje, kiek galėtų pasirodyti kitiems. „Vaikai, šeima, buitis – sritys, kuriose aš gyvenu lygiai taip pat, kaip ir visi kiti. Aš ir pergyvenu, ir kartais pakeliu balsą, plaku save už tai, ko nepadarau, svajoju būti geresniu tėčiu, domiuosi santykių psichologija, vaikų auklėjimu. Dažnai pagaunu save, kad kažkur stengiuosi per daug ir tai nebūtinai duoda naudos. Šiaip išties esu griežtas ir reiklus, stengiuosi vaikams būti autoritetas, bet tuo pačiu dažnai esu kvailiojantis, besimaivantis, juokaujantis. Ir visiems tėčiams linkiu, kad jie būtų tokie, kokie yra – vaikai jus priims visokius“, – sako vyras.

Pasak Alano, tėčio pagrindinė pareiga yra maitintojas, lyderis, užkariautojas, šeimos apsauga. „Užsiimk šiomis pagrindinėmis funkcijomis ir vaikai bus laimingi“, – sako A. Dzeranovas.

Alanas turi labai stiprią poziciją, kalbėdamas apie savo šeimos vertybes. „Pati svarbiausia iš jų – blaivybė. Kai mes atsisakėme alkoholio, tai tapo pagrindu ir kitų vertybių stiprinimui. Pradėjome gyventi sąmoningai, formuoti sveikesnius gyvenimo įpročius, tarpusavio santykius ėmėme kelti į kitą lygį. Man labai svarbi vertybė yra sąžiningumas, abu su žmona visur ir visame kame stengiamės būti maksimaliai sąžiningi, to mokome ir savo vaikus. Nepamirškime ir dar labai svarbios vertybės – humoro jausmo. Mes stengiamės, kad šeimoje būtų smagu, nebijome pasijuokti vieni iš kitų ir patys iš savęs“, – šypsosi Alanas.

Antrajam laidos pašnekovui Nerijui retinoblastoma (akies vėžys) buvo nustatytas jam būnant dvejų metų amžiaus. „Tuo metu jokio gydymo nebuvo. Vėžys labai greit išplito ir į kitą akį. Kadangi auglys buvo piktybinis, tam, kad jis neišplistų į smegenis ir kitus organus, saugiausias sprendimas buvo išpjauti akis. Taigi, nuo dviejų metų aš visiškai nematau ir net neprisimenu, ką reiškia matyti. Taip ir pragyvenau visą savo gyvenimą“, – sako vyras.

Nerijus paatvirauja, kad jis tikrai nebesitikėjo dar kartą susidurti su ta pačia liga. „Deja, bet gimus vaikui, jam buvo patvirtinta ta pati diagnozė. Tikrai nenorėjau, kad mano vaikas patirtų tokį pat gyvenimą, kokį patyriau aš“, – sako Nerijus.

Tiesa, tėtis sako nesėdėjęs rankų sudėjęs, iškart pradėjo domėtis, galbūt ši liga jau yra gydoma ir sužinojo, kad fondo „Mamų unija“ globojami vaikai sėkmingai akies vėžį gydosi Šveicarijoje.

„Nešvaistant brangaus laiko, pirmosios chemoterapijos procedūros jau buvo pradėtos taikyti Lietuvoje. Tikrai buvo sunku žinant, kad tavo pusantro mėnesio vaikas guli prijungtas prie aparatų. Turėjome sulaukti, kol jis pasieks 5 kilogramų svorį, kad galėtume vykti į Šveicariją. Esame labai dėkingi Mamų unijai ir visiems jai aukojusiems, kad mūsų vaikas turėjo galimybę vykti gydytis ir išsaugoti akis“, – graudinasi vyras.

Nerijus prisipažįsta – jis išgyveno didžiulį kaltės jausmą, kadangi sūnus ligą paveldėjo iš jo, todėl tuometinis aplinkos palaikymas jam buvo labai svarbus ir vertingas.

Tinklalaidę kuriančio fondo „Mamų unija“ pagrindinė misija – globoti vėžiu sergančius vaikus ir jų šeimas. Kviečiame šiemet skirti 1,2 proc. savo GPM būtent Mamų unijai – ši parama leidžia organizuoti nemokamą ir kokybišką įvairiapusę pagalbą globojamoms šeimoms.

VIDEO: Sveikatingumo treneris Alanas Dzeranovas: „Ir aš kartais pakeliu balsą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius