Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Niujorko teismas baigė prisiekusiųjų atranką D. Trumpo mokėjimų už tylą byloje

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas (Chuanas Merčanas) penktadienį pranešė, kad Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) teismo procesui byloje dėl įtariamai nuslėptų mokėjimų už tylą surinkta visa dvylikos prisiekusiųjų ir šešių atsarginių prisiekusiųjų kolegija.
POOL / Getty Images via AFP
POOL / Getty Images via AFP

„Turime visą kolegiją“, – pareiškė teisėjas po keturias dienas trukusios prisiekusiųjų atrankos, per kurią būsimi nariai buvo apklausiami dėl jų politinių pažiūrų ir gebėjimo teisingai teisti buvusį prezidentą.

J. Merchanas anksčiau sakė, kad bylos šalių atstovų įžanginės kalbos gali prasidėti jau pirmadienį. 

77 metų D. Trumpas, lapkritį sieksiantis sugrįžti į Baltuosius rūmus, kaltinamas klastojęs apskaitą, kad nuslėptų mokėjimus už tylą pornografinių filmų aktorei Stormy Daniels (Stormi Daniels), turėjusiai su juo romaną, ir taip apsaugotų savo 2016-ųjų rinkimų kampaniją nuo paskutinės minutės skandalo.

D. Trumpas yra pirmasis buvęs JAV prezidentas, teisiamas dėl jam pateiktų baudžiamųjų kaltinimų. Savo kaltę jis neigia.

Kad D. Trumpas būtų nuteistas dėl jam pateiktų kaltinimų, žiuri turi vienbalsiai priimti verdiktą. Esant net vienam nepritariančiam balsui, D. Trumpas būtų išteisintas.

Teismo procesas turėtų trukti nuo šešių iki aštuonių savaičių.

D. Trumpui yra iškeltos dar trys baudžiamosios bylos, susijusios su tuo, kad jis baigęs prezidento kadenciją pasiliko itin įslaptintų dokumentų ir dalyvavo beprecedenčiuose bandymuose panaikinti Joe Bidenui (Džo Baidenui) pralaimėtų 2020 metų rinkimų rezultatus.

Tos bylos galbūt yra svaresnės kalbant apie turinį, bet D. Trumpui pavyksta jas nuolat atidėlioti ir tai reiškia, kad jos gali nebūti pradėtos nagrinėti iki lapkričio 5-ąją įvyksiančių rinkimų.

Jei bus nuteistas Niujorke iškeltoje mokėjimų už tylą byloje, D. Trumpui galimai grės kalėjimas, tačiau stebėtojai sako, kad labiau tikėtinos baudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius