TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žiniasklaida: parduodamą „Luminor“ norėtų pirkti Rusijoje tebeveikiantis didžiausias Vengrijos bankas

Naujienų agentūra „Bloomberg“ paskelbė, kad didžiausias Vengrijos bankas OTP nori įsigyti Baltijos šalyse veikiantį banką „Luminor“. Šis vienas didžiausių Vidurio Europos bankų veikia dvylikoje šalių, tarp jų ir karą Ukrainoje sukėlusioje Rusijoje.
„Luminor“ bankas
„Luminor“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Metų pradžioje „Bloomberg“ pranešė, kad JAV investicijų bendrovė „Blackstone“ planuoja parduoti Baltijos šalyse veikiančio banko „Luminor“ akcijų paketą.

Tuo metu „Bloomberg“ šaltiniai teigė, kad pardavimas gali įvykti jau šiais metais.

Ketvirtadienį su situacija susipažinę asmenys agentūrai „Bloomberg“ sakė, kad vengrų bankas „OTP“ pateikė pasiūlymą amerikiečių bendrovei ir norėjo išpirkti jos akcijų paketą.

Pasak „Bloomberg“, „Blackstone“ tikisi, kad pardavimo kaina bus 1,2 karto didesnė už įmonės buhalterinę vertę, kuri 2023 m. pabaigoje siekė 1,8 mlrd. eurų.

2018 m. „DNB Bank“ ir „Nordea Bank“, veikę ir Lietuvoje, pasirašė susitarimą dėl 60,1 proc. „Luminor Holding“ akcijų paketo pardavimo bendrovei „Blackstone“.

Po pardavimo DNB ir „Nordea“ pasiliko po 19,95 % akcinio kapitalo, o „Blackstone“ sutiko per ateinančius metus įsigyti likusią „Nordea“ akcijų dalį. Vėliau „Blackstone“ iš „Nordea“ jos akcijų dalį. Šiuo metu „Blackstone“ priklauso virš 80 proc. „Luminor Holding“ akcijų, o DNB – likusieji beveik 20 proc.

Vengrijoje 1949 m. įkurtas ir 1995 m. privatizuotas bankas šiuo metu veikia dvylikoje rytų ir vidurio Europos šalių, tarp jų ir Rusijoje.

Kaip Rusijos finansų tinklapis „Frank Media“ „OTP Bank“ Rusijoje padalinio 2023 m. grynasis pelnas sudarė 21,4 mlrd. rublių (apie 217 mln. eurų) – 150 kartų daugiau nei 2022 m. Metais anksčiau „OTP-Bank“ uždirbo tik 132,9 mln. rublių pelno, o po koregavimo banko finansinis rezultatas apskritai buvo neigiamas.

Dvylikoje Vidurio ir Rytų Europos bei Centrinės Azijos regiono šalių Grupė, kurioje dirba daugiau nei 41 000 darbuotojų, teikia universalias finansines paslaugas maždaug 17,5 mln. klientų per daugiau nei 1 400 filialų, rašo bankas savo tinklapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius