Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 26

Europai teks prisitaikyti: atslenkančios ligos gali pridaryti daug bėdų

Mokslininkai įspėjo, kad iki šio šimtmečio pabaigos didžiajai daliai pasaulio gyventojų gali grėsti uodų pernešamos ligos, tokios kaip maliarija ir dengė karštligė. Ekspertai teigia, kad uodų platinamų ligų protrūkius sukelia klimato atšilimas, o per ateinančius kelis dešimtmečius maliarijos uodai gali išplisti į kai kurias šiaurės Europos ir kitas pasaulio dalis.
Pasaulis
Pasaulis / Kyle Glenn nuotr./ Unsplash nuotr.

Jungtinės Karalystės sveikatos agentūros duomenimis, praėjusiais metais pirmą kartą per 20 metų iš užsienio įvežtų maliarijos atvejų skaičius viršijo du tūkstančius. Agentūros teigimu, po kelionių į užsienį 2023 m. Anglijoje, Velse ir Šiaurės Airijoje patvirtinta 2004 maliarijos atvejai, o 2022 m. – 1369.

Agentūra pridūrė, kad šį padidėjimą lėmė daugelyje šalių atsinaujinę maliarijos protrūkiai ir padidėjęs tarptautinių kelionių skaičius, nes sušvelnėjo pandemijos apribojimai.

Tuo metu Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, pranešimų apie dengė karštligę atvejų pasaulyje per pastaruosius 20 metų padaugėjo dešimt kartų – nuo 500 tūkst. atvejų 2000 m. iki daugiau kaip penkių milijonų 2019 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius