TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Suskaičiavo, kiek Rusija turi raketų

Balandžio pabaigoje Rusija turėjo apie 755 „Cirkon“, „Oniks“, „Kalibr“ ir Ch-69 tipo raketas. Apie tai skelbia armyinform.com.ua, remdamiesi Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GUR) duomenimis.
Rusijos raketa „Kalibr“
Rusijos raketa „Kalibr“ / „Scanpix“/AP nuotr.

GUR pažymi, kad balandžio pabaigoje Rusijos ginkluotosios pajėgos turėjo apie 40 vienetų 3M22 hipergarsinių priešlaivinių raketų „Cirkon“.
Kartu pranešama, kad Rusija per mėnesį pagamina iki 10 šio tipo raketų.

Be to, yra 400 3M55/3M55M „Oniks/Oniks-M“ sparnuotųjų raketų. Jų taip pat pagaminama iki 10 vienetų per mėnesį.

Rusija taip pat turi 270 sparnuotųjų raketų 3M-14 „Kalibr“. Ir tuo pačiu metu gali pagaminti iki 30–40 vienetų per mėnesį.

GUR praneša, kad šalies agresorės arsenale yra 45 valdomos aviacinės raketos Ch-69. Jų pagaminama vos 1–3 vienetai per mėnesį.

Aviacijos ekspertas Anatolijus Chrapčynskis pažymėjo, kad Rusija pradėjo atakuoti Ukrainą raketomis „Cirkon“, kurios beveik visos sudarytos iš užsienietiškų elementų. Ši raketa yra balistinė. Ją rusai gali paleisti iš Krymo, todėl jos atskriejimo laikas yra labai trumpas.

Raketa „Oniks“ yra viršgarsinė ir priešlaivinė, todėl ji sunkiai įveikiama Ukrainos oro gynybos sistemoms. Rusams patogu naudoti tokią ginkluotę pakrančių zonose.

Be to, siekdama terorizuoti ir įbauginti ukrainiečius, Rusija kasdien atakuoja sparnuotosiomis raketomis, pavyzdžiui, „Kalibr“, kurios paleidžiamos ir iš antžeminių operatyvinių-taktinių kompleksų „Iskander“, ir iš laivų. Ir, kas nemaloniausia, raketos paleidžiamos iš teritorijų, kurios nepasiekiamos Ukrainos ginkluotei. Raketa „Kalibr“ gali nuskrieti daugiau kaip 1500 km.

Anksčiau leidinys „Defence Express“, remdamasis savo šaltiniais, pranešė, kad okupantai panaudojo naujas sparnuotąsias raketas Ch-69, su kuriomis pavyko visiškai sunaikinti galingiausią Kyjivo srities elektrinę – Trypilio elektrinę.

Ukrainos karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Ilja Jevlašas pažymėjo, kad tai dar nėra oficialiai patvirtinta. Jis sakė, kad raketa Ch-69 yra patobulinta Ch-59 versija. Jis pripažino, kad Ch-69 yra nauja raketa Ukrainai. I.Jevlašas sakė, kad tikėtina, jog „Patriot“ taip pat galės ją atremti, nes yra kovojusi su dar sudėtingesnio tipo raketomis, pavyzdžiui, „Cirkon“ ir „Kinžal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius