Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 28

Šnairuodami į Kauną estai sukūrė originalų planą dėl Eurolygos

Pastaraisiais metais Kauno „Žalgirio“ arenoje per kelias Eurolygos rungtynes galima buvo išvysti gausias Estijos krepšinio sirgalių minias. Dabar estai užsisvajojo apie žymiai didesnį projektą – sujungus du klubus sulipdyti Talino komandą, kuri žaistų Eurolygoje.

Krepšinis grįžo į madą Estijoje.

Vasarį estai džiaugėsi pergale prieš Lietuvos rinktinę 2025 metų Europos čempionato atrankos rungtynėse Taline, kovo mėnesį sulaukė savo krepšininko debiuto NBA, o pastaraisiais metais palaikyti savo dviejų Eurolygoje žaidžiančių tautiečių į „Žalgirio“ areną Kaune suplūdo 2-3 tūkst. sirgalių.

Dar anksčiau estų galvose gimė kitas didelis projektas – komandos, kuri galėtų žaisti Eurolygoje sukūrimas.

Idėją užkūręs 1982 metų pasaulio čempionas, buvęs Estijos rinktinės treneris Heino Endenas, kaip realiausią kelią link Eurolygos įvardino jungtuves su Slobožanskės „Prometey“.

Šis Ukrainos klubas su keturiais lietuviais – vadybininku Aurimu Mileišiu, trenerio asistentu Mantu Šerniumi, fizinio rengimo treneriu Mantu Valčiukaičiu ir dėl traumos kone visą sezoną nežaidusiu puolėju Arnoldu Kulboka, – kaip tik atšventė Latvijos-Estijos lygos laimėtojo titulą.

„Diskusijos vyko seniai, su estais kalbėjomės įvairiomis temomis“, – 15min sakė „Prometey“ vadybininkas A.Mileišis.

Estų ambicijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius